Китай налаштований на розвиток стратегічних партнерських відносин із ЄС - Сі Цзіньпін

Відео

Голова КНР Сі Цзіньпін на тристоронній зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Парижі заявив, що Китай сподівається на розвиток партнерських стратегічних відносин із Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Українська редакція Медіакорпорації Китаю

«Китай завжди підходить до своїх відносин із Європейським Союзом зі стратегічної та довгострокової перспективи. Китай вважає Європу важливим напрямом своєї дипломатії і важливим партнером на шляху до його модернізації», - сказав Сі.

Він висловив сподівання, що відносини між Китаєм та Францією і Китаєм та ЄС посилюватимуть один одного і приведуть до спільного процвітання.

Читайте також: Сі Цзіньпін нагадав, що у Китаю є власний план для врегулювання «української кризи»

«У сучасному, сповненому турбулентності світі Китай і Європейський Союз як дві важливі глобальні сили повинні продовжувати сприймати один одного як партнерів, зберігати прихильність діалогу та співпраці, зміцнювати стратегічну взаємну довіру… і стратегічну координацію та працювати разом для стійкого зростання китайсько-європейських зв’язків… і спільного внеску в забезпечення миру та розвитку в усьому світі», - зазначив голова КНР.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що координація позицій з Китаєм щодо найбільших криз у світі є вирішальною, а Європа потребує діалогу з Китаєм більше, ніж будь-коли

Фото:  X / Elysee