Ізраїль завдав удар у відповідь по сектору Гази

Відео

Ізраїльські військові завдали удару приблизно по 70 об'єктах на території сектора Гази.

Про це повідомляє армія оборони Ізраїлю.

Були задіяні бойові вертольоти і літаки, а також танки.

"Атакували близько 70 цілей, пов'язаних з ХАМАС і палестинським "Ісламським джихадом", на всій території сектора Гази", – відзвітували військові.

Удари завдавались на всій території сектора по групах бойовиків, пунктам спостереження, точкам, звідки готувалися запуски ракет великої дальності. Крім того, знищено три "тунелі джихаду", майстерні з виробництва зброї і збройові склади.

Читайте також: Сектор Гази: у сутичках загинули семеро палестинців та ізраїльський військовий

За даними ізраїльського відомства, у відповідь із Сектора Гази було випущено понад 300 ракет.

Як повідомляє Reuters, авіація ВПС Ізраїлю завдала в секторі Газа удару по будівлі телеканалу Аль-Акса, що належить руху ХАМАС.

Відзначається, що перед нанесенням основного удару, ізраїльські військові зателефонували в телестудію і повідомили про бомбардування, потім випустили щонайменше п'ять попереджувальних ракет, і лише після цього атакували будівлю. Всі люди встигли евакуюватися. Будівля телеканалу повністю зруйнована.

"Палестинський інформаційний центр" в свою чергу повідомляє, що після 23:00 12 листопада ізраїльські військово-повітряні сили обстріляли будівлю п'ятизіркового готелю "Аль-Амаль", який розташований на узбережжі Середземного моря в Газі.

Читайте також: Бойовики із сектору Гази випустили 80 ракет по Ізраїлю, є поранені

Загалом прес-служба ЦАХАЛу повідомила, що після 16:00 через сектора Гази по ізраїльській території було випущено близько 300 ракет. Десятки ракет були збиті системою ПРО "Залізний купол". Більшість ракет впали на відкритій місцевості. Повідомляється про 21 пораненого ізраїльтянина.