Чехія теж не хоче підписувати міграційний пакт ООН

Чехія услід за США, Австрією та Угорщиною хоче відмовитися від підписання Всесвітнього пакту ООН з міграції, текст якого був узгоджений у липні дипломатами зі 191 країни і підписання якого планувалося у грудні в Марокко.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Чеський прем'єр-міністр Андрей Бабіш заявив у четвер, що хоче вийти з пакту ООН про міграцію і планує обговорити план із партнером по правлячій коаліції", - йдеться у повідомленні.

Раніше у середу повідомлялося, що Австрія також відмовляється від міграційного пакту.

"У пакті є деякі пункти, до яких ми критично ставимося і де вбачаємо небезпеку для нашого національного суверенітету", - заявив федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц перед початком засідання уряду.

До цього стало відомо, що Угорщина виходить із процесу переговорів про впровадження міграційного пакту ООН. У Будапешті заявили, що будуть дотримуватися жорсткої міграційної політики, і "ніщо не може змінити цей факт".

Читайте також: Австрія услід за США та Угорщиною відмовляється від міграційного пакту

Ще раніше президент США Дональд Трамп вирішив вивести свою країну з учасників Всесвітнього пакту ООН про міграцію, заявивши, що документ порушує суверенітет США.

Документ, що не має зобов’язального характеру, планується підписати під час міжурядової конференції 10-11 грудня в Марокко.