У Нігерії з ісламістського рабства звільнили 833 дітей

Загони самооборони у Нігерії звільнили 833 дітей з полону ісламістів руху Боко Харам.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на UNICEF.

«Загони самооборони, що борються з ісламістським рухом Боко Харам на північному сході Нігерії, звільнила 833 дітей з примусової служби, деякі з дітлахів у віці 11 років, - заявила у п'ятницю дитяча агенція ООН з захисту дітей UNICEF», - йдеться у повідомленні.

Речник ЮНІСЕФ Крістоф Буліак заявив, що цивільний об'єднаний оперативний штаб (CJTF) є місцевим загоном, створеним у 2013 році низкою груп самооборони в нігерійському штаті Борно.

Як повідомляв Укрінформ, з 2013 року терористичне ісламістське угрупування "Боко Харам" викрало на північному сході Нігерії понад тисячу дітей.

У Нігерії у березні більше 100 школярок, які були викрадені радикальним ісламістським угрупованням Боко Харам, повернулися додому.

Читайте також: Від повеней у Нігерії загинули вже 200 осіб

Зазначається, що усього було викрадено 110 дівчат. З них п'ятеро не вижили і ще одна дівчина-християнка, яка відмовилася прийняти іслам, залишається у полоні.

У квітні 2014 року терористи Боко Харам викрали 276 нігерійських школярок в Чибоке на північному сході Нігерії. Ватажок угруповання запропонував обміняти школярок на всіх заарештованих бойовиків, але уряд країни не погодився на це.