США вимагають від Саудівської Аравії сприяти слідству про зникнення журналіста

Офіційний Вашингтон закликав керівництво Саудівської Аравії посприяти розслідуванню зникнення в консульстві цієї країни в Туреччині журналіста Джамаля Хашоггі, який також був автором у The Washington Post.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Майка Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо уряд Саудівської Аравії підтримати ретельне розслідування факту зникнення пана Хашоггі, а також забезпечити прозорість результатів цього розслідування", - наголосив держсекретар США.

Він назвав повідомлення про ситуацію з місцезнаходженням Джамаля Хашоггі "суперечливими" та підкреслив, що Сполучені Штати "занепокоєні" зникненням журналіста.

Помпео також повідомив, що Держдепартамент зв'язується з цього питання з відповідними відомствами Королівства Саудівська Аравія через дипломатичні канали.

Як повідомлялося, минулого тижня з'явилися повідомлення про те, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі могли вбити в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, куди він прийшов оформлювати документи.

Читайте також: ООН стурбована "очевидним насильницьким зникненням" саудівського журналіста

Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії. Через це він рік тому переїхав на постійне проживання до Сполучених Штатів.