ООН стурбована

ООН стурбована "очевидним насильницьким зникненням" саудівського журналіста

Укрінформ
В Департаменті ООН з прав людини висловили глибоку стурбованість у зв’язку зі зникненням у Стамбулі відомого саудівського журналіста та закликали уряди Туреччини та Саудівської Аравії належним чином розслідувати цю справу.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників ООН.

"Департамент ООН з прав людини висловив глибоку стурбованість у зв'язку з "очевидним насильницьким зникненням" та можливим вбивством саудівського журналіста Джамала Хашоггі тижнем тому та закликав обидві держави проводити розслідування", - йдеться у повідомленні.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в понеділок просив Ер-Ріяд довести своє твердження про те, що Хашоггі залишив консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, а Вашингтон закликав Саудівську Аравію підтримати розслідування його зникнення.

"Так, це викликає серйозне занепокоєння - очевидне насильницьке зникнення пана Хашоггі з саудівського консульства у Стамбулі ", - сказала прес-секретар департаменту з прав людини ООН Равіна Шамдасані в брифінгу в Женеві.

Як повідомлялося, Хашоггі був відомим редактором газети в Саудівській Аравії та радником колишнього начальника розвідки. 

Читайте також: Саудівська Аравія дала добро на слідчі дії у консульстві в Стамбулі

Він зник під час відвідування консульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Зайшовши туди 2 жовтня, він так і не вийшов.

Його зникнення викликало резонанс, особливо після того, як турецькі джерела повідомили у вихідні дні, що він був убитий всередині консульства.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-