Росія лукавить щодо масштабів своїх військових навчань - міністр оборони Латвії

Глава оборонного відомства Латвії Раймонд Бергманіс заявляє, що російське Міністерство оборони на відміну від країн НАТО недостатньо транспарентно, насамперед, під час проведення навчань.

Про це він сказав в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми постійно чуємо від керівництва збройних сил Росії, починаючи з міністра, що вони у Західному військовому окрузі розмістять ще більше солдатів, літаків, іншої військової техніки. Дуже непокоять також раптові військові навчання, про які нас взагалі не попереджують і в яких бере участь велика кількість солдатів і озброєнь. Тому, звичайно, що НАТО постійно ставить перед Російською Федерацією питання про транспарентність", - сказав Бергманіс.

Він нагадав, що з боку НАТО "все чітко прописано - які будуть навчання, де, скільки осіб у них братиме участь: приїжджайте, дивіться, російські інспектори приїжджають, ми їм все показуємо". А ось у відповідь відвертості, за його словами, немає. "Взагалі наші східні сусіди люблять багато говорити про підрозділи союзників, розташованих у нас. Але при цьому лукавлять, замовчуючи, які частини і в якій кількості при цьому розміщені на їх боці", - зазначив міністр оборони Латвії.

Читайте також: Латвія скаржиться на брак інформації про російські навчання "Восток-2018"

Він також нагадав, що в безпосередній близькості від кордонів його країни розквартирована 76-а Псковська десантна дивізія, найбільш боєздатний підрозділ РФ, що брав участь у всіх військових конфліктах Росії останніх років: Чечня, Грузія, Україна, Сирія.