Росія оприлюднила офіційні дані щодо загиблих у Сирії військових

За три роки участі Росії у війні в Сирії на боці режиму Башара Асада загинули 112 російських військових.

Такі дані озвучив голова комітету Ради Федерації з питань оборони і безпеки Віктор Бондарев, повідомляє «Інтерфакс».

«На сьогодні втрати наших збройних сил у Сирії складають 112 людей. З техніки втрачено 8 літаків, 7 гелікоптерів і, можливо, 1-2 БТР і бронеавтомобіля», - заявив Бондарев.

Читайте також: Правозахисники сказали, скількох “вбила” Росія у Сирії

Він також додав, що майже половина людських втрат пов’язана з катастрофою двох військово-транспортних літаків у Сирії - Ан-26 та Іл-20.

Тим часом, за словами правозахисників із сирійського центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується у Британії, жертвами російської військової операції за останні три роки стали понад 18 тисяч осіб, у тому числі близько 8 тисяч мирних жителів, із яких понад 3 тисячі - жінки та діти.

За даними правозахисників, з моменту початку інтервенції Москва допомогла сирійському президентові Башару Асаду удвічі розширити підконтрольну йому територію.

Читайте також: Повстанці почали формування демілітаризованої зони навколо сирійського Ідлібу

Автори доповіді покладають на Кремль провину за появу мільйонів сирійських біженців. За інформацією спостерігачів, російська авіація у Сирії застосувала заборонені міжнародним правом запальні снаряди невиборчої дії. Правозахисники заявили, що Росія постійно поширює брехню про непричетність до загибелі мирного населення.