Навального арештували в Росії на 20 діб

Симоновський суд Москви призначив російському опозиційному політику Олексію Навальному адміністративний арешт у вигляді 20 діб.

Про це повідомляє "Новая газета".

Навального визнали винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 20.2 КоАП (дія або бездіяльність при проведенні мітингу, які спричинили шкоду здоров'ю людини або майну). 

При цьому, за словами Навального, протокол про затримання вручений йому не був: «З об'єктивних причин я не міг викликати адвоката, щоб він разом зі мною ознайомився з документами, тому я відмовився брати участь у цій процедурі».

Згідно з постановою судді, своїми діями в інтернеті Навальний сприяв проведенню неузгодженого мітингу 9 вересня і пошкодження державного майна. Зокрема, за даними суду, була завдана шкода поліцейській машині.

Читайте також: Навального затримали відразу після звільнення

Таким чином, Навальний став фактично організатором акції, уточнила суддя. Вона оголошувала постанову понад 2 години.

Суддя не знайшла підстав для допиту свідків, в тому числі присутніх у залі співробітника «Фонду боротьби з корупцією» Георгія Албурова та інспектора Тулякова.

Читайте також: Глава Росгвардії обіцяє зробити з Навального "соковиту відбивну"

Як відомо, Олексій Навальний з 25 серпня відбував 30 діб адміністративного арешту, призначеного за порушення правил організації протестної акції 28 січня в центрі Москви. Цього дня в ряді міст Росії пройшли мітинги прихильників політика з вимогою допустити його до президентських виборів. Тоді була затримана 371 особа, майже 120 з них арештовані або оштрафовані. Самого ж Навального після складання протоколу відпустили.

9 вересня у різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які закликав Навальний. Поліція тоді затримала 1018 осіб.