Навального затримали відразу після звільнення

Навального затримали відразу після звільнення

Укрінформ
Російський опозиціонер Олексій Навальний був затриманий на виході зі спецприймальника, де він відбував 30 діб адміністративного арешту.

Про це повідомив соратник політика Леонід Волков у Twitter.

Олексія Навального затримали на виході зі спецприймальника. Відчинили двері — і  одразу ж провели до автобусу. І відвезли в невідомому напрямку", - написав він.

Пізніше Волков повідомив, що політику в ВВС «Данилівський» оформляють нову адміністративну справу за ст. 20.2ч4 КпАП ("Порушення організатором публічного заходу встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людини або майну").

"Це екзотична стаття, на моїй пам'яті не застосовувалася ніколи", - додав він.

За його словами, нова адміністративна справа пов'язана з мітингами 9 вересня, під час яких Навальний перебував під арештом.

Читайте також: Глава Росгвардії обіцяє зробити з Навального "соковиту відбивну"

Як відомо, Олексій Навальний з 25 серпня відбував 30 діб адміністративного арешту, призначеного за порушення правил організації протестної акції 28 січня в центрі Москви. Цього дня в ряді міст Росії пройшли мітинги прихильників політика з вимогою допустити його до президентських виборів. Тоді була затримана 371 особа, майже 120 з них арештовані або оштрафовані. Самого ж Навального після складання протоколу відпустили.

9 вересня у різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які закликав Навальний. Поліція тоді затримала 1018 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-