Французький банк не допомагатиме компаніям у торгівлі з Іраном

Французький державний банк Bpifrance відмовився від свого плану щодо створення механізму допомоги французьким компаніям, які торгують з Іраном, на тлі американських санкцій.

Про це повідомляє Reuters.

“Французький державний банк Bpifrance відмовився від свого плану щодо створення механізму допомоги французьким компаніям, які торгують з Іраном, на тлі санкцій США проти Тегерану", - йдеться у повідомленні.

Однак, на початку року в Bpifrance заявляли, що працюють над проектом щодо фінансування французьких компаній, які бажають експортувати товари до Ірану, незважаючи на санкції США.

Читайте також: Американські санкції призведуть до падіння режиму в Ірані – юрист Трампа

Раніше кілька великих європейських компаній, зокрема нафтова компанія Total та авіакомпанії Air France-KLM та British Airways вже заявляли про зупинення подальшої роботи в Ірані.

Зазначається, що Сполучені Штати відновлюють санкції проти Ірану після виходу з ядерної угоди (СВПД), укладеної в 2015 році Тегераном з шістьма державами та ЄС. Вашингтон відновив деякі економічні санкції з 6 серпня, тоді як ті, що стосуються іранського нафтового сектора, набудуть чинності з 4 листопада.

Нагадаємо, офіційний Тегеран вважає, що ЄС та інші підписанти Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) мають компенсувати наслідки санкцій США, інакше Іран може повернутися до збагачення урану.