Після закону про «іноагентів» правляча партія Грузії хоче створити базу даних «причетних до насильства»

Правляча партія «Грузинська мрія» створить базу даних, у якій розміщуватиме інформацію про осіб, «причетних до насильства, погроз і шантажу», а також про тих, хто «публічно схвалює такі дії».

Як передає Укрінформ, про це оголосив спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі, повідомляє News Georgia.

«Ця база даних буде розміщена на спеціальному вебсайті і буде загальнодоступною та прозорою для громадян Грузії. Стосовно цих осіб будуть застосовані усі заходи в рамках Конституції і закону з метою запобігання порушенням, насильству і погрозам», – заявив Папуашвілі.

Зазначається, що, ймовірно, ця база даних буде відкрита одночасно зі списком «організацій, які проводять інтереси іноземної сили» після ухвалення та вступу в дію закону про «іноагентів».

Як пише Эхо Кавказа, Папуашвілі також стверджує про тиск на спортсменів та діячів культури і згадав про опозиційний «Національний рух».

«Важлива моральна оцінка кампанії, яку розгорнув «Національний рух», кампанії ненависті, погроз, шантажу, тиску як на окремих осіб, так і на членів їх родин», – заявив спікер.

Водночас зазначається, що противники закону про «іноагентів», зокрема учасники акцій протесту, повідомляють, що їм досі телефонують люди з невідомих номерів і, використовуючи нецензурну лексику, вимагають пояснити, чому законопроєкт про «іноагентів», який просуває «Грузинська мрія», є поганим.

Читайте також: Закон про «іноагентів»: Канада закликає владу Грузії поважати право на мирний протест

Як повідомлялося, грузинський парламент 1 травня схвалив закон «Про прозорість іноземного впливу» у другому читанні. Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла ветувати документ, якщо він буде ухвалений у третьому читанні. Водночас правляча партія «Грузинська мрія» має достатню кількість голосів для подолання президентського вето.