У Швеції посадили російського капітана за нетверезе керування судном

Російський капітан вантажного судна BBC Lagos проведе чотири місяці за гратами, після того як його у серпні було затримано за керування кораблем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє The Local.

"Російського капітана, який посадив на мілину судно біля Гельсінборга, що на півдні Швеції, і потім ще спробував сховати пляшку віскі, ув'язнили на чотири місяці за перебування в нетверезому стані в морі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Local, вантажне судно BBC Lagos прямувало до Литви з іспанського Лас-Пальмаса, але сіло на мілину біля Гельсінборга. Перед цим шведська берегова охорона й кілька інших суден намагалися попередити моряків корабля. Проте їхні спроби були марними. 

За інформацією видання, коли співробітники берегової охорони піднялися на борт судна, то помітили, що 53-річний капітан із Росії поводився так, ніби перебував у стані алкогольного сп'яніння, та спробував сховати пляшку віскі.

Читайте також: Росія не має права оглядати іноземні судна в Азовському морі — дипломат

Згідно з даними поліції, у крові чоловіка було 2,76 проміле алкоголю, тоді як у Швеції дозволена кількість алкоголю під час керування транспортним засобом на морі становить лише 0,2 проміле.      

Як повідомлялося, 5 серпня біля узбережжя Швеції сіло на мілину вантажне судно BBC Lagos, яким керував нетверезий капітан із Росії.