Шольц зустрінеться з главами урядів країн Балтії, говоритимуть про підтримку України та безпеку

Канцлер ФРН Олаф Шольц відвідає 6 травня Литву та Латвію, де обговорить, серед іншого, підтримку України.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу, повідомив журналістам у Берліні заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер.

«На порядку денному будуть питання політики безпеки та оборони, російської агресорської війни проти України, актуальні питання енергетичної та європейської політики», - зазначив Бюхнер.

У Литві канцлер проведе перемовини з президентом Гітанасом Науседою на військовому полігоні Пабраде. Серед тем обговорення буде німецька бригада в Литві, подальша підтримка України та двосторонні відносини. Канцлер також відвідає солдатів 10-ї бронетанкової дивізії, яка перебуває в Литві на навчаннях GRAND QUADRIGA. Ці навчання є внеском Німеччини в масштабні навчання НАТО Steadfast Defender.

У Ризі відбудеться зустріч глави німецького уряду з латвійською колегою Евікою Сіліньєю.

Після цього там же відбудеться зустріч з главами урядів усіх трьох балтійських держав. Участь візьмуть канцлер ФРН Олаф Шольц, прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас, прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте та прем’єр-міністр Латвії Евіка Сілінья.

Читайте також: Глави МЗС Польщі та Німеччини прокоментували ймовірність передачі Україні ракет Taurus

Як повідомлялося, передове командування бригади перебуває в Литві з початку квітня цього року. Повністю розгорнути німецький контингент планується до 2027 року. Це буде перша подібна місія для Бундесверу.