ЄС готовий поліпшити свою пропозицію Британії щодо ірландського кордону

Європейський Союз готовий поліпшити свою пропозицію Великій Британії щодо ірландського кордону.

Про це заявив головний перемовник ЄС у справах Brexit Мішель Барньє, повідомляє BBC.

«ЄС готовий поліпшити свою пропозицію щодо ірландського кордону», - сказав Барньє, зазначивши, що переговори про Brexit наближаються до «моменту істини».

Барньє заявив, що офіційні особи ЄС і Великої Британії можуть працювати разом, щоб знайти місця для проведення технічних перевірок товарів, які надходять з Великої Британії до Північної Ірландії, на майданчиках, розташованих далеко від портів і аеропортів.

Європейські чиновники вважають, що такі перевірки можуть проводитися посадовцями Британії або ЄС, або інспекторами охорони здоров'я, а не митниками. Це, як вони стверджують, могло б «дедраматизувати» проблему кордону.

Читайте також: Brexit без угоди призведе до великих втрат для британської економіки - МВФ

Як відомо, Велика Британія має вийти з ЄС 29 березня 2019 року. Минулого тижня британський міністр у справах Brexit Домінік Рааб заявив, що Велика Британія і Євросоюз наближаються до укладення договору про умови виходу країни з блоку.

Після "Brexit" кордон між Північною Ірландією та Республікою Ірландія становитиме 310 миль, і це стане кордоном Великої Британії з ЄС. На сьогодні тисячі людей перетинають кордон кожного дня для роботи та постачання товарів до обох країн, такі як харчі та ліки.

Фото: PA