Скасування польотів до Тегерана: до British Airways долучилася Air France

Європейські авіаперевізники British Airways і Air France заявили, що невдовзі припинять авіаперельоти до столиці Ірану. Раніше про такі наміри оголосила авіакомпанія KLM.

Про це повідомляє DW.

"Британська авіакомпанія British Airways і французька Air France планують невдовзі скасувати рейси до столиці Ірану, щодо якого відновлено санкції США. Як повідомив у четвер, 23 серпня, представник британської авіакомпанії, останній рейс до Тегерана буде здійснено 22 вересня, а днем пізніше буде останній зворотний рейс. Air France оголосила про наміри припинити польоти до Ірану з 18 вересня", - йдеться у повідомленні.

Нідерландська KLM припинить авіасполучення з Тегераном з 24 вересня.

Усі три компанії пояснюють своє рішення не санкціями США щодо Ірану, а тим, що сполучення між європейськими столицями і Тегераном не дає очікуваних економічних результатів.

Читайте також: British Airways скасує прямі рейси з Лондона в Тегеран

Як відомо, British Airways відновили пряме авіасполучення з Тегераном у вересні 2016 року. Рейси були призупинені в жовтні 2012 року, коли відносини між Великою Британією та Іраном погіршувались.

Як повідомлялося раніше, у травні цього року США вийшли з іранської ядерної угоди. Інші учасники Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) відмовилися підтримати рішення Вашингтона і заявили про свою прихильність операції з Іраном. На початку серпня США відновили дію санкцій проти Ірану.

Лондон також заявив, що не буде вводити санкції проти Тегерана, як того вимагав Вашингтон.