Двох угорців оштрафували за крадіжку цеглин із Освенциму

Польська поліція затримала двох громадян Угорщини віком 30 та 36 років за крадіжку оригінальних цеглин крематорію з музею колишнього нацистського концтабору в Освенцимі на півдні Польщі.

Крадії визнали свою провину і добровільно погодилися на покарання у вигляді року позбавлення волі умовно і штрафу 1,5 тис. злотих (10,5 тис. грн) для кожної особи, інформує Dzieje.pl.

“Чоловікові і жінці висунуто звинувачення у крадіжці цінностей, що мають велике значення для культури. Обоє визнали свою провину. Вони пояснювали, що хотіли щось забрати з собою на пам’ять і не усвідомлювали наслідків своїх дій”,- повідомив представник поліції Малопольського воєводства Матеуш Дрваль.

Читайте також: У Києві відкрили виставку про українців у нацистських концтаборах

Випадок стався в суботу. Одна пара іноземців помітила як інша пара ховає цеглини з руїн крематорію до сумки і негайно повідомила про це охорону музею-концтабору. Відтак, на місце події було викликано поліцію.

Нацистський концтабір в Освенцимі створено в 1940 році. У ньому було вбито 1,1 млн осіб, з яких близько мільйона були євреями.