Голова антикорупційного управління Румунії не має наміру йти у відставку

Головний прокурор румунського Національного управління по боротьбі з корупцією Лаура Кодруц Ковесі не буде подавати у відставку.

Про це вона заявила у відповідь на рішення Конституційного суду, який рекомендував президенту підписати указ про її відставку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У відставку подавати не буду», - заявила Ковесі.

Читайте також: В Європі вважають неправомірним звільнення антикорупційного прокурора в Румунії

Вона додала, що її діяльність здійснюється на підставі чинного законодавства.

Раніше правляча коаліція на чолі з Соціал-демократичною партією зажадала від президента Клауса Йоганніса звільнити Лауру Ковесі, однак глава держави заявив, що він задоволений діяльністю управління і не має наміру цього робити.

Читайте також: Маніфестанти в Румунії підтримали керівника антикорупційного управління

Міністр юстиції Румунії Тудорел Тоадер звернувся з відповідним позовом до Конституційного суду. Конституційна інстанція винесла вердикт, який рекомендував президенту підписати указ щодо звільнення Ковесі.

Читайте також: Президент Румунії проти відставки головного антикорупційника країни

Президент, у свою чергу, заявив, що рішення суду необхідно обговорити з представниками судової системи і громадянського суспільства за участю експертів в сфері права.

Після відмови президента звільняти Ковесі представники правлячої коаліції заявили, що не виключають варіанту відсторонення президента від посади.