Президент Румунії проти відставки головного антикорупційника країни

Президент Румунії проти відставки головного антикорупційника країни

Укрінформ
Клаус Йоганніс задоволений роботою Управління по боротьбі з корупцією і не бачить ніяких передумов для відставки його керівника, головного прокурора Лаури Кодруці Ковесі.

Про це глава Румунії заявив на минулому в Бухаресті брифінгу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Моя думка про Управління по боротьбі з корупцією всім відома: відомство робить дуже потрібну і добру для нашої країни роботу. Спроби ж зняти з посади головного прокурора Управління виглядають жалюгідними і непереконливими, так як група злочинців намагається дискредитувати керівництво антикорупційного відомства», - заявив Йоганніс.

Читайте також: У Румунії вимагають відставки керівника Управління по боротьбі з корупцією

Глава Румунії закликав правлячу коаліцію та уряд зосередитися на вирішенні соціально-економічних проблем, а також підготовки до головування Румунії в ЄС, яке розпочнеться 1 січня 2019 року.

Раніше один з лідерів правлячої в країні Соціал-демократичної партії, депутат парламенту Шербан Миколу заявив, що Управління по боротьбі з корупцією потребує докорінного реформування, а керівнику Управління, головному прокурору Лаурі Кодруці Ковесі необхідно залишити свій пост.

Сама Ковесі в середу заявила, що у неї немає ніяких мотивів для подачі у відставку, так як вона діяла у суворій відповідності з чинним у країні законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-