Родичі пасажирів MH17 поклали відповідальність за трагедію на Кремль

Родичі загиблих в катастрофі малайзійського "Боїнгу" над Донбасом напередодні початку чемпіонату світу по футболу в Росії написали відкритого листа, в якому заявили про те, що за загибель членів їх сімей несе відповідальність російська влада.

Лист опублікувала "Нова газета".

"Нам боляче усвідомлювати похмуру іронію в тому, що російські лідери, які вітатимуть світ з розпростертими обіймами (під час ЧС- 2018 по футболу - ред.) - це ті, хто головним чином винен у руйнуванні нашого світу. Що це ті ж самі лідери, які наполегливо прагнули приховати правду, які ухилялися від відповідальності з того самого жахливого дня в липні 2014 року", - йдеться у листі.

Автори листа, який підписали десять родичів жертв трагедії МН17, сподіваються, що в звіті Спільної слідчої групи будуть названі імена відповідальних за трагедію.

Як повідомлялося, нові дані про розслідування будуть опубліковані вже в четвер. Очікується, що експерти оприлюднять попередні висновки про причетних до доставки на Донбас ракетного комплексу, з якого збили літак.

Читайте також: Катастрофа MH17: завтра у Гаазі представлять проміжні результати розслідування

У кінці березня уряд Нідерландів направив до парламенту законопроект, який дозволяє судити на території країни будь-яких підозрюваних у справі про крах.

Літак "Малайзійських авіаліній" був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули усі 298 чоловік на борту. Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак збили із зенітно-ракетного комплексу "Бук". За версією слідства, озброєння доставили з Росії і ракету випустили із зони, підконтрольної окупантам на сході України. Поки не встановлено, чи був напад їх ініціативою або його координували російські військові. Зараз слідство триває. Звинувачення доки не пред'явлені.