Мадрид заблокував призначення до уряду Каталонії ув'язнених політиків

Уряд Іспанії заблокував включення лідером Каталонії Кімом Торрою двох ув’язнених політиків до складу уряду автономного регіону.

Про це повідомляє Reuters.

"Іспанський уряд у понеділок визнав повноваження новообраного каталонського лідера Кіма Торри, проте виступив проти його вибору радників - дехто з яких перебуває під вартою - і відмовився ратифікувати обрану команду", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, Мадрид продовжуватиме пряме управління в регіоні.

Читайте також: Іспанія заявляє, що не послабить контроль над Каталонією

Прем'єр-міністр Іспанії Мар'яно Рахой вважає, що відмова від прямого правління відбудеться після того, як політичну кризу в Каталонії буде остаточно врегульовано. Нинішні призначення, які, на думку Рахоя, загрожують збереженню політичної невизначеності в регіоні, свідчать про те, що до врегулювання кризи ще далеко.

У понеділок прем'єр-міністр Іспанії висловив сподівання, що в Каталонії найближчим часом буде сформований життєздатний уряд, який керується законом і здатний на серйозний діалог.

Як повідомлялося, 19 травня новий глава женералітату Каталонії Кім Торра включив до свого уряду двох ув’язнених політиків і двох колишніх представників влади, що втекли за кордон.