У Грузії комітет парламенту підтримав законопроєкт про «іноагентів»

Комітет парламенту Грузії з юридичних питань 29 квітня підтримав законопроєкт про «іноагентів» до другого читання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Эхо Кавказа.

Зазначається, що обговорення скандального законопроєкту тривало майже десять годин.

Глава комітету Анрі Оханашвілі переривав виступи депутатів, які критикували законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу», а також видалив із зали засідання 14 опозиціонерів.

Документ винесуть на розгляд сесії грузинського парламенту в другому читанні у вівторок, 30 квітня. Затвердити законопроєкт в остаточному, третьому читанні правляча партія «Грузинська мрія» може в середині травня.

Президент країни Саломе Зурабішвілі раніше пообіцяла накласти вето на закон, однак правляча партія Грузії може його подолати, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня парламент Грузії затвердив закон про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Читайте також: У США група сенаторів закликали прем'єра Грузії відкликати законопроєкт про «іноагентів»

Відповідно до законопроєкту, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року у Тбілісі проходять акції протестів. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в Росії законодавства про «іноземних агентів».

Фото: Новини-Грузія