Британська розвідка закликає ЄС разом боротися з ісламським тероризмом і Росією

Британія та Європейський Союз мають побудувати тісне партнерство у сфері безпеки після Brexit, щоб протистояти терактам ісламістів і спробам Росії підірвати західні демократії.

Про це глава Служби безпеки Великої Британії Ендрю Паркер заявить на майбутньому заході у Берліні, організованому німецькими спецслужбами, повідомляє Reuters.

"У сьогоднішньому невизначеному світі нам потрібна ця загальна сила більше, ніж будь-коли", - цитує видання витяги його виступу.

Також зазначається, що Паркер високо оцінить Контртерористичну групу, що об'єднує всі служби ЄС, Швейцарії і Норвегії з обміну інформацією.

Окрім загрози "Ісламської держави" у Сирії та Іраку, Паркер також вкаже на Росію як ворожу країну, яка намагалася здійснити "агресивні й згубні дії" за допомогою своїх військових і розвідувальних служб.

Паркер звинувачує Кремль у "грубих порушеннях міжнародних правил" і скаже, що напад на Скрипалів у Солсбері 4 травня був прикладом злісних дій влади Росії, яка ризикує перетворити країну на "ізольовану парію".

Після атаки в Солсбері Росія, за словами глави британської розвідки, розгорнула безпрецедентний рівень дезінформації.

Читайте також: Справа Скрипаля зробила політику Австралії щодо РФ більш жорсткою - експерт

Як повідомлялося, 4 березня у британському Солсбері з сильним отруєнням було госпіталізовано екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новічок" російського виробництва.

У відповідь на замах на Скрипаля британський уряд ініціював висилання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС і їх партнерів. Солідарність з Великою Британією висловили 28 держав, які вислали майже 150 російських дипломатів. Окрім того, анулювані акредитації семи російських представників при НАТО.