Заборона Telegram: Роскомнагляд “реабілітував” понад 3,7 мільйона IP-адрес

У Росії федеральна служба Роскомнагляд оголосила про зняття блокування з шести підмереж Google, до яких входять 3,7 млн IP-адрес. Раніше вони були заблоковані при спробі обмежити доступ до месенджера Telegram.

Про це заявили у відомстві.

"В рамках комплексу заходів щодо виконання рішення суду щодо Telegram Роскомнагляд зняв з блокування шість підмереж Google (понад 3,7 млн IP-адрес)", - повідомив Роскомнагляд.

При цьому відомство заявило, що "IP-адреси Telegram, які знаходяться у складі даних підмереж, повністю встановлені і блокуються".

Як повідомлялося, Telegram блокують у Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 млн адрес. Через це у роботі сотень сайтів і ресурсів, не пов'язаних із Telegram, почалися збої. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Читайте також: Telegram просить суд визнати незаконним наказ ФСБ

Сьогодні юристи Telegram оскаржили у Верховному суді Росії відмову задовольнити позов месенджера про визнання незаконним наказу ФСБ, який встановлює процедуру надання відомству ключів для розшифровки повідомлень користувачів.