Джина Гаспел формально очолила ЦРУ

Після офіційного призначення колишнього директора ЦРУ Майка Помпео на посаду державного секретаря США, виконувачем обов'язків глави Центрального розвідувального управління стала Джина Гаспел.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в четвер прес-офісом ЦРУ, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, після приведення Майка Помпео до присяги як державного секретаря, заступник директора ЦРУ Джина Гаспел стала виконуючою обов'язки директора Центрального розвідувального управління", - зауважується в документі.

Читайте також: Сенат США підтримав призначення Помпео

Сама Гаспел у цьому зв'язку привітала Помпео з призначенням і висловила готовність працювати з ним та іншими членами команди з питань національної безпеки США.

"Для мене честь очолити ЦРУ в критично важливий час", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп ще в березні заявив, що має намір призначити на посаду державного секретаря Майка Помпео, який на той час очолював ЦРУ, а на його місце заступника директора ЦРУ Джину Гаспел.

Читайте також: Трамп пообіцяв Помпео свою довіру і підтримку на посаді держсекретаря

Обидві посади потребують процедури затвердження кандидатур у Сенаті. Помпео у четвер був підтриманий більшістю законодавців верхньої палати. Натомість щодо Гаспел, Сенат налаштований критично. З її ім'ям пов'язаний ряд скандалів щодо несанкціонованого знищення відеозаписів про те, як ЦРУ проводить тортури у секретних в'язницях США за кордоном.

Фото:  The OSS Society