Держдеп відповів на заяви РФ щодо "вторгнення" у колишнє консульство в Сіетлі

Державний департамент США відповів на "істерію" в Москві стосовно закриття консульства РФ у американському місті Сіетл, а також не заперечив факту перевірки власними співробітниками установи, аби впевнитися, що всі залишили будівлю.

Про це заявила в середу на офіційній твітер-сторінці речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"ФАКТ: відповідно до Віденської конвенції про консульські зв'язки, США відкликали згоду на заснування та діяльність консульської установи в Сіетлі. Ми зробили це у відповідь на застосування російським урядом нервово-паралітичної речовини військового класу на британській землі", - зауважила офіційний представник Держдепу.

Вона також підтвердила, що будівля, у якій раніше розміщувалося консульство РФ у Сіетлі, була перевірена з метою перевірки.

Читайте також: Росіяни вивезли всі речі з генконсульства у Сіетлі

"Сьогодні офіційні представники Державного департаменту пройшлися через нерухомість у Сіетлі, щоб впевнитися, що вона була звільнена. Ми будемо забезпечувати охорону та підтримувати її (будівлю – ред.) відповідно до наших зобов'язань. Ніяких "вторгнень", а лише тверда, закономірна відповідь на продовження Росією обурливої поведінки", - написала Науерт.

Читайте також: Росія може прислати заміну видвореним зі США дипломатам – Держдеп

У середу ряд російських ЗМІ, а також МЗС Росії заявили про "вторгнення" американської сторони в будівлю, де раніше розміщувалося консульство в місті Сіетл, штат Вашингтон. Речниця МЗС Росії Марія Захарова, не дочекавшись реакції уряду США, назвала дії американської влади "державним рейдерським захопленням" російської власності.