У ПАРЄ сьогодні оприлюднять звіт про корупцію в організації

Незалежний орган зовнішнього розслідування, який проводив розслідування звинувачень у корупції всередині ПАРЄ, наразі представляє свою доповідь Бюро Асамблеї в Страсбурзі, після чого вона буде оприлюднена на сайті організації.

Про це повідомляє прес-служба ПАРЄ.

«Наприкінці засідання Бюро доповідь незалежного органу зовнішнього розслідування буде оприлюднено на веб-сайті ПАРЄ», - повідомляє прес-служба.

Крім того, президент ПАРЄ Мікеле Ніколетті після закінчення зістрічі Бюро Асамблеї зустрінеться з представниками ЗМІ.

Читайте також: Кулеба: У ПАРЄ поменшало розмов про повернення делегації Росії

Як повідомлялося, у січні минулого року Асамблея створила незалежний орган, щоб провести розслідування звинувачень щодо "корупції та заохочення інтересів", висунутих проти деяких нинішніх та колишніх членів ПАРЄ.

У ПАРЄ визначили за мету переглянути Кодекс поведінки Асамблеї, запросити GRECO (Група держав-членів Ради Європи проти корупції) відігравати ключову роль у наданні порад комітету з напрацювання правил, провести незалежне зовнішнє розслідування, щоб прояснити приховану практику, яка сприяє корупції.

Як повідомляв агентству постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба, антикорупційна доповідь зіграє велику роль у роботі ПАРЄ, вона може стати сенсацією та причиною великого скандалу.

До Бюро Асамблеї входять президент ПАРЄ, його заступники, голови політичних груп і комісій, воно керує роботою Асамблеї через підготовку порядку денного сесій та визначення питань, які заслуговують на підготовку доповідей.