Канада підтримує Західне військове втручання у Сирії

Канада виступила на підтримку рішення США, Франції та Великобританії завдати ударів по території Сирії для знищення хімічної зброї.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада підтримує рішення США, Об’єднаного королівства та Франції щодо вжиття заходів для зменшення можливостей режиму Асада проводити хімічні атаки проти власного народу», - сказав Трюдо.

Він пообіцяв співпрацювати із міжнародною спільнотою над притягненням до відповідальності винних у використанні забороненої зброї. «Ми й надалі працюватимемо із нашими міжнародними партнерами над подальшими дослідженням застосування хімічної зброї у Сирії. Відповідальні мають бути притягнені до відповідальності», - наголосив глава уряду Канади.

Трюдо додав, що Канада «найрішучішим чином засуджує застосування минулого тижня хімічної зброї у східній Гуті».

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що саме уряд Сирії несе відповідальність за використання хімічної зброї у місті Дума минулого тижня, пише СВС News.

«Якщо йдеться про це використання забороненої зброї, то для Канади зрозуміло, що хімічна зброя дійсно була застосована і зробив це – режим Асада», - сказала Фріланд.

Читайте також: США нанесли удар по Сирії, залучивши кораблі й бомбардувальники – CNN

Вона не уточнила, якою саме інформацією послуговується, однак додала, що Канада співпрацює із неурядовими організаціями у зборі доказів про вчинення у Сирії воєнних злочинів. «Безперечно, Канаді важливо залишатися державою, яка діє на основі фактів. Але для нас не менш важливо знати про відволікаючі тактики, які деякі міжнародні гравці використовують і не дозволяти їм робити цього», - зауважили міністр.

За її словами, у сучасному світі є сторони, які «досить розумно намагаються замулити воду та уникнути відповідальності».

Як відомо, сьогодні уночі США, Франція і Великобританія завдали скоординовані точкові удари по кількох об’єктах на території Сирії, що могли бути використані для проведення хімічних атак.