Трамп натякнув на можливе звільнення Мюллера

Президент США Дональд Трамп розгнівався на ФБР, яке провело обшук в офісі його особистого адвоката Майкла Коена, назвавши це "ганьбою" та натякнувши на можливість звільнення спецпрокурора Мюллера.

Про це повідомило в понеділок центральне американське видання The Hill.

"Це справжня ганьба, - наголосив Трамп у Білому домі журналістам у присутності віце-президента Пенса й нового радника з питань нацбезпеки Джона Болтона, а також інших офіційних осіб. - Це напад на нашу країну у прямому сенсі. Це напад на те, що ми всі відстоюємо".

Таким чином він відреагував на повідомлення про те, що в офісі та готельному номері його особистого адвоката Майкла Коена ФБР провело обшук. Слідчі отримали ордер на підставі матеріалів розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте також: ФБР навідалося з обшуком до особистого адвоката Трампа

При цьому були вилучені електронні листи, податкові документи та записи, пов'язані з перерахуванням грошей зірці фільмів для дорослих Стормі Деніелс. Порноакторка раніше заявила, що 12 років тому мала статевий контакт з Дональдом Трампом та безпосередньо перед президентськими виборами позаминулого року отримала $130 тис. від його адвоката за мовчання.

Така реакція Трампа на обшук ФБР негайно призвела до появи спекуляцій, що президент може звільнити спецпрокурора Мюллера попри те, що обидві партії в Конгресі попереджали про можливість виникнення конституційної кризи в такому разі.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер зацікавився великою пожертвою Пінчука до Фонду Трампа

"Побачимо, що станеться… Багато людей говорили, мовляв "ти маєш його звільнити", - відповів Трамп на пряме запитання про те, чи збирається він посунути Мюллера. Водночас, він висловив упевненість, що розслідування Мюллера не знайшло і не знайде доказів змови кампанії Трампа з РФ.

Він також назвав команду Мюллера "найбільш упередженою групою людей" через те, що вони, на думку Трампа, відмовилися розслідувати справу листів Гілларі Клінтон.