Facebook сьогодні повідомить користувачам, чи використала їх дані Cambridge Analytica

Компанія Facebook після 19.00 за київським часом повідомить користувачам, чи є вони серед 87 мільйонів профілів, інформацію щодо яких передали компанії Cambridge Analytica.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Кожен власник профілю отримає одне з двох повідомлень щодо того, чи їхня приватна інформація постраждала", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, людям покажуть, які додатки і яку інформацію за їх допомогою могли збирати.

Як відомо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.

Cambridge Analytica заявила, що придбала інформацію через програму "This Is Your Digital Life", не знаючи, що ці дані збирали незаконно.

Читайте также: Данные миллионов пользователей Facebook могут храниться в России - эксперт

Керівник Facebook Марк Цукерберг вже погодився дати свідчення у Конгресі США з цього приводу.

У межах розслідування передачі інформації третій стороні Facebook також припинив співпрацю з фірмою з аналізу даних Cubeyou, створеною для допомоги таким бізнесам, як видавці та рекламодавці, щоб визначати маркетингову стратегію.

Технічний гігант має розібратись, чи Cubeyou збирала дані для академічних цілей, а потім використовувала для комерційної вигоди, маючи партнерські домовленості у Британії з Кембриджським університетом.