У Токіо відкрився перший зарядний центр Audi за межами Європи

Німецька компанія Audi збудувала в Токіо перший за межами Європи потужний центр швидкої зарядки електромобілів, намагаючись стимулювати їх поширення в Японії, де ця технологія впроваджується доволі повільно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

Центр потужністю 150 кВт із чотирма точками зарядки став сьомим для компанії. Він відкрився в одному з ділових районів Токіо поруч із дилерським центром Audi, де продається електричний спортивний позашляховик Q4 e-tron. Найближчим часом компанія планує збудувати ще один зарядний центр в іншому районі столиці Японії.

Решта шість зарядних центрів Audi розташовані в німецьких містах Нюрнберг, Берлін, Мюнхен і Франкфурт, а також у австрійському Зальцбурзі та швейцарському Цюриху.

У японському підрозділі Audi вважають, що можливість швидкої зарядки в центрі Токіо заохочуватиме містян переходити на електромобілі.

Читайте також: Hyundai інвестує понад $50 мільярдів у виробництво електромобілів

Новий зарядний центр обслуговуватиме не лише автомобілі Audi, Volkswagen і Porsche, що входять до альянсу Premium Charging Alliance, а й інші бренди. Це не стосується машин Tesla через відмінності в заряджанні електрокарів європейських брендів і американського автовиробника.

За даними японських галузевих асоціацій, у 2023 році на повністю електричні автомобілі припало лише близько 2% від загального обсягу нових продажів у країні. Місцеві виробники все ще віддають перевагу гібридним автомобілям, котрі використовують як електрику, так і бензин.

При цьому частка повністю електричних машин у продажах імпортних автомобілів торік сягнула рекордних 9,2% завдяки популярності таких брендів, як Tesla та китайський BYD.

Читайте також: Китайський автогігант BYD почав продажі електрокарів у Греції

Як повідомляв Укрінформ, японська Honda Motor планує побудувати в Канаді три заводи й реалізувати масштабний проєкт зі створення повного циклу виробництва електромобілів із загальним обсягом інвестицій близько $11 мільярдів.

Фото: Kyodo