Байден обговорив з королем Йорданії ситуацію в секторі Гази

Президент США Джо Байден і король Йорданії Абдалла ІІ на зустрічі в Білому домі обговорили розвиток подій у секторі Гази та підтвердили прихильність до встановлення миру в регіоні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає Укрінформ.

«Президент (Байден – ред.) і король Абдалла II обговорили останній розвиток подій в Газі та підтвердили прихильність спільно працювати над остаточним припиненням кризи»,- зазначається в повідомленні.

Сторони підкреслили необхідність негайного звільнення заручників, яких утримує ХАМАС, а також досягнення стійкого режиму припинення вогню, «що дозволить безпечно доставляти в Газу вкрай необхідну гуманітарну допомогу».

Зазначається, що лідери підтвердили відданість досягненню міцного миру, що передбачає шлях до визнання Палестинської держави з гарантіями безпеки для Ізраїлю.

Читайте також: США призупинили постачання зброї Ізраїлю - ЗМІ

Президент США також подякував королю Йорданії за важливе партнерство його країни в цих зусиллях.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти вівторка Ізраїль почав завдавати ударів по цілях у місті Рафах на півдні сектору Гази. Це сталося через кілька годин після того, як ХАМАС оголосив, що прийняв єгипетсько-катарську пропозицію про припинення вогню.

Фото: White House