Трамп погодився трохи зачекати з виведенням американських сил із Сирії – ЗМІ

Президент США Дональд Трамп погодився, що виведення американських сил із Сирії має відбутися трохи згодом, після остаточної поразки терористичних осередків "Ісламської держави".

Про це повідомив інформагентству Reuters чиновник з адміністрації США на умовах анонімності.

"Президент Дональд Трамп погодився на засіданні Ради національної безпеки цього тижня продовжити на трохи більший термін присутність американських сил у Сирії, щоб досягти перемоги над Ісламською державою, однак він хоче вивести війська у відносно нетривалий період", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Трамп підтвердив намір вивести американські війська із Сирії

За словами чиновника, Трамп не затверджував конкретного графіку виведення під час засідання Ради нацбезпеки у вівторок. Він висловив бажання, щоб після поразки ІДІЛ інші країни регіону та ООН допомагали забезпечити стабільність в Сирії.

"Президент не бажає підтримувати довгострокових зобов'язань (щодо присутності в Сирії – ред.)", - зазначив чиновник.

Читайте також: Трамп хоче розгорнути військових на кордоні з Мексикою

Вперше Дональд Трамп повідомив про своє рішення вивести в скорому часі американські сили з Сирії минулого четверга під час виступу в штаті Огайо. У вівторок, під час прес-конференції в Білому домі Трамп підтвердив свою позицію, наголосивши, що хоче повернути військових додому та розпочати "перебудову" американської нації.

Тим часом, радники президента США закликають його зберегти принаймні невелику частину збройних сил у Сирії, щоб забезпечити поразку бойовиків та запобігти завойовуванням сирійського президента Башара Асада, який винищує населення власної країни, в тому числі, за допомогою хімічної зброї, за підтримки союзників – Росії і Ірану.

Читайте також: Дональду Трампу ще доведеться пошукати союзників, щоб не воювати в Сирії

За останніми повідомленнями, США на чолі Міжнародної коаліції продовжують боротьбу із залишками ІДІЛ на території Сирії.