Суд США звільнив вдову масового вбивці в нічному клубі Pulse у Флориді

Після понад півтора роки перебування під слідством вдова нападника на нічний клуб Pulse в Орландо була виправдана та звільнена американським окружним судом.

Про це повідомило в п'ятницю американське видання Reuters.

"Вдова нападника на нічний клуб Pulse вийшла на волю в п'ятницю після того, як журі присяжних виправдало її від звинувачень, пов'язаних зі стріляниною в Орландо, штат Флорида, в 2016 році, в результаті якої загинуло 49 людей", - зауважується в повідомленні.

Йдеться про 31-річну Ноор Салман, яка могла залишитися пожиттєво у в'язниці, якщо б її визнали винною в перешкоджанні правосуддю та допомозі своєму чоловікові Омару Матіну, уточнює видання. Натомість журі окружного суду США виправдало Салман після майже 12-ти годин обговорень, що розпочалися в середу.

"Ми знали з першого дня, що вона була невинуватою", - сказала журналістам тітка Салман Сюзан Аді. Коли сталась трагедія, 12 червня 2016 року, Ноор Салман була вдома разом із трирічним сином. Тоді її чоловік загинув у перестрілці з поліцією після масового вбивства у нічному клубі для представників нетрадиційної сексуальної орієнтації Pulse.

Звільнення жінки стало емоційним ударом для тих, хто залишився в живих після трагедії, а також для сімей загиблих. Група потерпілих та родичів жертв стрілянини домовились зустрітися у нічному клуб, де сталася трагедія.

Читайте також: Теракт в Орландо: що рухало злочинцем?

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня 2016 року 29-річний громадянин США афганського походження Омар Матін з цілим арсеналом зброї та боєприпасів влаштував стрілянину в клубі Pulse, внаслідок якої загинули 49 людей, більше 50 дістали поранення. Потім він взяв у заручники тих, хто залишився живим, та утримував приміщення ще кілька годин, поки спецпідрозділ поліції не ліквідував його під час штурму.