Канада може вислати ще більше дипломатів РФ – Саджан

Якщо Росія продовжуватиме становити небезпеку, Канада вишле ще деяких російських дипломатів.

Про це заявив міністр оборони Канади Харджит Саджан в ефірі телеканалу СВС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно моніторитимемо ситуацію, і все залежатиме від дій Росії. Ми уважно стежитимемо за усіма загрозами безпеці та, якщо виникне потреба вжити подальші заходи, - зробимо це», - відповів Саджан на запитання про можливість подальших висилань російських дипломатів.

За його словами, світова спільнота вимагає від Росії поважати заснований на правилах міжнародний порядок і повернутися до мирного діалогу.

«Так, розмови – складні, але ми не можемо йти неприйнятним шляхом агресії, оскільки знаємо його жахливі наслідки. Необхідно змусити дипломатію працювати. У світі існує багато каналів, за допомогою яких Росія може повернутися до заснованого на правилах міжнародного порядку, як уже робила раніше», - наголосив міністр.

Читайте також: Канада проводить "ревізію" дипломатичної присутності РФ - депутат

Як відомо, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у понеділок оголосила про вислання чотирьох російських дипломатів, яких підозрюють у зв’язках із розвідкою РФ, та відмову в акредитації ще трьом російським дипломатам. Ці кроки були вжиті на знак солідарності з Великою Британією після отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.