Російські журналісти закликають ОБСЄ бойкотувати Слуцького

Російська незалежна профспілка журналістів та працівників ЗМІ закликала Парламентську асамблею ОБСЄ припинити взаємодію із главою комітету Державної думи Росії з міжнародних справ Леонідом Слуцьким, якого декілька журналісток відкрито звинуватили у домаганнях.

Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті організації.

"Ми закликаємо іноземні видання, журналістські спільноти та профспілки бойкотувати депутатів і керівництво Держдуми, ставлячи їм запитання лише про ставлення до сексуальних домагань та про безкарність пана Слуцького. Ми закликаємо Парламентську асамблею ОБСЄ засудити дії депутата Слуцького та парламентарів із комісії з етики, закликавши їх вибачитися за порушення особистої недоторканності та виправдання харасменту", - йдеться у листі.

Журналісти переконані, що лише міжнародне засудження здатне змусити Слуцького публічно вибачитися і здати депутатський мандат, йдеться у листі.

Аналогічні листи будуть або вже були розіслані до парламентів усіх країн Євросоюзу, до Сенату та Конгресу США, до Асамблеї Міжпарламентського союзу та інших міжнародних організацій, членом яких є Слуцький, повідомляється у Telegram-каналі профспілки журналістів.

Читайте також: Держдума "вигнала" ЗМІ, які оголосили бойкот через депутата Слуцького

Після того як у Росії думська комісія з етики не виявила порушень у діях депутата Леоніда Слуцького, звинуваченого у домаганнях до журналісток, низка російських медіа оголосили бойкот. Відкликати всіх своїх журналістів, що працюють у Держдумі, вирішив медіахолдинг РБК. До бойкоту приєдналися також телеканал "Дождь", RTVI, радіо "Эхо Москвы". "Коммерсант" заявив про бойкот депутата Слуцького та думської комісії з етики, портал "Лента.ру" - лише Слуцького. Список видань, що приєдналися до бойкоту, постійно розширюється.

Крім того, журналіст телеканалу "Настоящее время" Ренат Давлетгільдеєв звинуватив главу фракції ЛДПР Володимира Жириновського у сексуальних домаганнях. Давлетгільдеєв закликав інших чоловіків відкрито заявити про подібні інциденти з боку російських політиків та представників влади.

Повідомлялося, що 48 представників російських ЗМІ втратили акредитації у Держдумі у зв'язку із відкликанням низкою видань своїх кореспондентів через незгоду із рішенням комісії з питань депутатської етики у "справі Слуцького".