Джонсон про висилання дипломатів з РФ: Ці заходи вдарять лише по простих росіянах

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон підкреслив, що рішення Росії вислати з країни 23 британських дипломатів, а також закрити Британську раду, вдарить лише по простих росіянах.

Про це він написав у гостьовому коментарі для британської газети The Sun, повідомляє DW.

"Ці даремні заходи вдарять лише по простих росіянах, оскільки віднімуть у них безневинну можливість вивчити англійську або попрохати візу", - заявив британський міністр закордонних справ. 

За словами Джонсона, Росія стає усе більш самотньою та ізольованою. Він відзначив, що на відміну від Великої Британії, у Путіна немає "друзів" серед інших країн.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про висилку з країни 23 російських дипломатів у зв'язку з отруєнням російського екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньки. У відповідь на це російська влада заявила про рішення вислати 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії у Москві, а також закрити Британську раду і відкликати згоду на відкриття генерального консульства Великої Британії у Санкт-Петербурзі.

Читайте також: Отруїти Скрипаля, найімовірніше, наказав Путін - глава МЗС Британії

Колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 4 березня виявили непритомними у британському Солсбері. Вони перебувають у лікарні в критичному стані. У 2006 році Скрипаль був засуджений у Росії за шпигунство на користь британської розвідки, а у 2010 році - отримав притулок у Великій Британії у рамках обміну шпигунами.