Разом з Тіллерсоном у відставку подають високопоставлені чиновники Держдепу

Відставка державного секретаря США Рекса Тіллерсона потягне за собою також звільнення високопоставлених осіб у апараті Державного департаменту Сполучених Штатів.

Про це повідомило впливове американське видання Politico із посиланням на офіційні джерела в адміністрації.

"Двоє високопоставлених помічників Рекса Тіллерсона разом з ним залишать Державний департамент до кінця місяця", - зазначається в публікації.

Читайте також: Відставка Тіллерсона на завадить візиту глави МЗС Південної Кореї до США

Йдеться про керівника апарату держсекретаря Маргарет Петерлін, а також її заступника Крістін Цикконе, які відповідали за реорганізацію Державного департаменту США. Вони подали у відставку у вівторок, і держсекретар "із жалем" прийняв її, подякувавши колегам за службу, пише видання.

Обидві помічниці держсекретаря офіційно завершать виконання своїх обов'язків 31 березня, щоб до цього періоду допомогти Рексу Тіллерсону з передачею повноважень, йдеться в публікації.

Читайте також: Трамп назвав причину звільнення Тіллерсона

Раніше повідомлялось також про звільнення заступника держсекретаря США з питань публічної дипломатії та зв'язків з громадськістю Стіва Голдстайна.

Нагадаємо: кадрові переміщення в керівництві Державного департаменту США пов'язані з оголошеним напередодні президентом Трампом рішенням про завершення кар'єри Тіллерсона на посаді державного секретаря. Кандидат на цю посаду вже відомий – це нинішній глава ЦРУ Майк Помпео.

Читайте також: Трамп може звільнити ще кількох помічників - CNN

Інформація про намір Дональда Трампа припинити повноваження Рекса Тіллерсона з'являлася у ЗМІ періодично впродовж останніх кількох місяців. Сам президент заперечував це, називаючи витоки у ЗМІ "фейковими новинами". Причому вже тоді було відомо, що наступником Тіллерсона Трамп хоче призначити більш лояльного Майка Помпео.