Тисячі французьких фермерів вирушають до Єлисейського палацу

Тисячі французьких фермерів збираються у Меці, що в департаменті Мозель на північному сході країни (близько 300 км від столиці), аби вирушити до Парижа на зустріч із президентом країни Еммануелем Макроном.

Зустріч відбудеться у четвер в Єлисейському палаці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На зустрічі обговорюватимуться ті проблеми, які зараз гостро стоять перед французькими фермерами, передусім перед молодими. Зокрема про розподіл фінансової допомоги молодим фермерам, сприяння у погашенні заборгованостей, які виникли в період між 2009 та 2014 роками через спад у галузі», - окреслили перспективи візиту до Єлисейського палацу в префектурі Меца.

Зустріч з фермерами відбудеться напередодні початку міжнародної сільськогосподарської виставки в Парижі Salon International de l'Agriculture, яка триватиме з 24 лютого до 4 березня.

Очікується, що в суботу виставку відвідає президент Франції, наступного тижня протягом трьох днів на виставці працюватиме прем'єр-міністр країни Едуар Філіпп із представниками уряду.

Читайте також: Фермери на сході України отримають системи крапельного зрошення від ООН

Наразі французькі фермери також занепокоєні змінами, які стосуються реформування сільськогосподарського сектору, зокрема планів уряду скоротити кількість земельних угідь, які мають право на субсидії ЄС. Уточнено, що у департаменті Жер на південному заході Франції, уже кілька тижнів фермери протестують проти скорочення субсидування.

Фото: @anadoluagency