КНДР не розуміє політику пряника, лише батога - Тіллерсон

Державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що американська й західна політика у питанні Північної Кореї в цілому засновується не на пряниках, а на великих батогах, щоб змусити режим у Пхеньяні вести конструктивний діалог.

На цьому він наголосив в інтерв'ю американському телеканалу CBS News, що вийшло в суботу.

"Ми не використовуємо пряників, щоб переконати їх вести переговори. Ми застосовуємо великі батоги, і це саме те, що потрібно їм для розуміння", - зауважив глава Державного департаменту США.

Він зазначив, що зусилля Сполучених Штатів і Заходу в цілому полягають у тому, щоб натиснути на КНДР у тому числі через жорсткі економічні санкції. Він запевнив, що нинішня адміністрація США продовжить займати жорстку позицію до режиму в Пхеньяні.

Читайте також: Зарано говорити про потепління між Кореями - глава Пентагону

Водночас глава американської дипломатії підкреслив, що Сполучені Штати залишають канали для спілкування з Північною Кореєю відкритими. "Я слухаю, я не надсилаю їм багато меседжів, бо зараз їм поки що немає чого сказати", - зауважив Тіллерсон. Він також висловив упевненість, що буде чітко видно, коли КНДР захочуть ініціювати діалог зі Сполученими Штатами.