Трамп збирався звільнити спецпрокурора Мюллера, але передумав - ЗМІ

Президент США Дональд Трамп хотів звільнити спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання Росії у вибори, але передумав.

Про це повідомляє американське видання The New York Times. 

"Американський президент Дональд Трамп хотів звільнити спецпрокурора Мюллера влітку 2017 року, але передумав після того, як юрист Білого Дому Дон МакГан пригрозив звільнитися", - пише The New York Times.

Трамп вимагав звільнення Мюллера всього за кілька тижнів після того, як його призначив на посаду заступник глави Департаменту юстиції США Род Розенштейн.

МакГан, у свою чергу, відмовився передавати прохання американського президента до Департаменту юстиції, зазначає видання із посиланням на 4 осіб, обізнаних у справі.

На думку Трампа, спецпрокурор не може бути неупередженим у своєму розслідуванні, тому що мав конфлікт через нібито несплату внеску до гольф-клубу Трампа у Вірджинії. Крім цього, він вважав, що Мюллер має конфлікт інтересів через те, що він працював у фірмі, яка представляє зятя і радника президента - Джареда Кушнера.

Читайте також: Трамп готовий під присягою свідчити у справі про втручання Росії у вибори в США

Прес-секретар спецпрокурора Пітер Кар відмовився коментувати статтю NYT.

Як повідомлялося, спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує можливе російського втручання у вибори США та співпрацю команди Трампа з Росією.