У Канаді впевнені, що домовляться із США про вільну торгівлю

Канада, США та Мексика зможуть домовитися про такі умови вільної торгівлі, що будуть вигідними усім сторонам.

Таку думку в інтерв'ю The Canadian Press висловив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Існує шлях просування уперед, що є більш вигідним, ніж будь-який інший: двосторонні домовленості, розірвання Угоди абощо. Тож я вірю, що існують великі шанси, що нам вдасться досягти виграшної для усіх ситуації», - прокоментував Трюдо перемовини між країнами щодо перегляду умов Північноамериканської зони вільної торгівлі.

За його словами, ця Угода вже довела свою вигідність для економік усіх трьох країн-членів. «Моя оцінка щодо того, що шлях уперед існує, грунтується на переконанні, що НАФТА пішла на користь робочим місцям у США та Канади і була вигідною економіці Мексики», - наголосив глава уряду Канади.

При цьому він визнав, що процес перемовин перебуває у процесі постійних змін. «Ми готові до певного рівня перемовин, руху уперед та назад, однак ми підходимо цілісно, знаючи, що можливо досягти вигідної для Канади, США та Мексики угоди, тож ми й надалі залишатимемося сфокусованими на цьому», - підсумував Трюдо.

Читайте також: Канада більше не може посилювати санкції проти КНДР - ЗМІ

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. осіб і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП. Перемовини про перегляд умов цієї угоди були розпочаті з ініціативи президента США Дональда Трампа. Наступного тижня у Монреалі пройде їх черговий раунд.