"Касперський" вимагає зняти заборону на свої програми у держустановах США

Лабораторія Касперського направила в американський суд клопотання про скасування заборони на використання програмного забезпечення компанії в держструктурах США, 

Про це повідомляє Cyberscoop.

Як зазначається в позовній заяві компанії, Міністерство внутрішньої безпеки США "в своєму неконституційному рішенні спиралося на неперевірені, суб'єктивні та нетехнічні джерела". Також у США не представили жодних доказів порушень з боку Касперського.

В заяві також наголошується, що заходи, вжиті американським відомством, завдають значної шкоди репутації Лабораторії Касперського, що впливає на рівень продажів програмного забезпечення.

Читайте також: Міноборони Литви заявляє про загрозу безпеці від Kaspersky Lab

Раніше в Лабораторії Касперського заявляли про намір оскаржити в суді рішення міністерства внутрішньої безпеки США про заборону використання продукції компанії в американських органах влади.

Нагадаємо, 18 вересня Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення "Лабораторії Касперського" федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки. Ця поправка надала законодавчої чинності рішенням адміністрації Дональда Трампа, яке зобов'язувало раніше всі цивільні держустанови видалити софт Касперського зі своїх інформаційних мереж.