Сума збитків у справі Серебреннікова зросла вдвічі - адвокат

Сума збитків у справі «Сьомої студії», підозрюваним у якій проходить режисер Кирило Серебренніков, зросла вдвічі.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на адвоката Ірину Поверінову, яка захищає одну з фігуранток справи - директора Російського академічного молодіжного театру Софію Апфельбаум. 

«Згідно з остаточною редакцією обвинувачення сума збитків зросла (з 68 млн руб. - ред.) до 133 млн рублів ($2,36 млн). У решті фабула справи залишилося такою, як і була», - сказала Поверінова.

Крім того, слідчі виділили в окреме провадження матеріали стосовно головного бухгалтера і продюсера АНО «Сьома студія» Ніни Масляєвої і Катерини Воронової, повідомляють російські ЗМІ

Читайте також: Болотна справа: 500 діячів мистецтв РФ просять Путіна захистити їхніх колег

Раніше Слідчий комітет заявив, що розслідування справи проти Серебреннікова, який обвинувачується в особливо великому шахрайстві, завершено. 

Кримінальну справу про розкрадання бюджетних коштів співробітниками «Сьомої студії» на культурний проект «Платформа» було порушено в 2015 році. У травні 2017 року пройшли обшуки вдома у Серебреннікова і в очолюваному ним «Гоголь-центрі». Після цього режисера було відправлено під домашній арешт.

Фігурантами справи також є директор «Сьомої студії» Юрій Ітін, колишній гендиректор «Гоголь-центру» Олексій Малобродський, колишній головний бухгалтер «Сьомої студії» Ніна Масляєва, продюсер спектаклю «Сон у літню ніч» Катерина Воронова і директор РАМТ Софія Апфельбаум. Усі, крім Масляєвої, своєї провини не визнають. Вона уклала угоду зі слідством і надала свідчення проти інших фігурантів.

Близько 500 діячів мистецтва із 60 міст Росії, констатуючи «дискредитацію правосуддя в Росії», звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням захистити конституційні права їхніх колег, які обвинувачуються у так званій справі «Сьомої студії» режисера Кирила Серебреннікова.

Сам режисер обвинувачення у розкраданні заперечує, називаючи їх «абсурдними».

Фото: Медуза