Стихія у Каліфорнії: жертв та зниклих безвісті побільшало

Тіла щонайменше 17-ти людей були виявлені в селевих потоках, що обрушилися у вівторок на регіон Санта-Барбара у південній Каліфорнії, США.

Стільки же людей, за офіційними даними, вважається зниклими безвісті, повідомляє американське інформагентство Reuters.

"Кількість загиблих від спустошливого селю у розкішних районах вздовж океанського узбережжя в Південній Каліфорнії зросла до 17 осіб в середу після того, як були знайдені ще два тіла", - заявив місцевий шериф.

Читайте також: Нова смертельна стихія в Каліфорнії: селем накрило Санта-Барбару

При цьому, зазначив він, кількість зниклих безвісті також сягнула 17-ти людей.

Раніше, в середу, повідомлялося про 15 жертв.

Два тіла були знайдені в результаті рятувально-пошукової операції, до якої були залучені близько 500 рятувальників з пошуковими собаками. При цьому також задіяні гелікоптери з приладами термічного зображення. Тіла загиблих вилучили з глибокої глини, яка товстим шаром охопила значну територію, в тому числі, житлових районів.

Крім того, повідомляється, що в середу були врятовані троє людей, які опинилися у пастці внаслідок стихії.

Читайте також: У МЗС повідомили телефон консула у зв'язку із масштабними зсувами грунту у Каліфорнії

Як повідомляв Укрінформ, після руйнівних лісових пожеж, що охопили минулого місяця Південну Каліфорнію, регіон зазнав нового лиха. Внаслідок злив, які обрушилися у вівторок, виникли селеві потоки, які затопили брудом та уламками значну частину регіону Санта-Барбара – від національного парку Лос Падрес до лінії узбережжя Тихого океану.