Нова смертельна стихія в Каліфорнії: селем накрило Санта-Барбару

Нова смертельна стихія в Каліфорнії: селем накрило Санта-Барбару

Укрінформ
Після руйнівних лісових пожеж, що охопили минулого місяця Південну Каліфорнію, регіон зазнав нового лиха – селевих потоків, які виникли внаслідок злив у вівторок.

За останніми повідомленнями, 13 людей загинуло від стихії, повідомило з посиланням на місцеву владу інформагентство Reuters.

"Щонайменше, 13 людей загинули й тисячі лишили свої будинки в Південній Каліфорнії в вівторок у результаті потужних дощів, які спричинили селеві потоки зі схилів, де минулого місяця інтенсивні лісові пожежі знищили захисну рослинність", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Буремний сімнадцятий: у США - рекордні збитки від стихійних лих

Зливи обрушилися на регіон зранку вівторка. Тисячі жителів округу Санта-Барбара – в основному, в зоні тихоокеанського узбережжя – отримали наказ про евакуацію. Тим не менше, за інформацією департаменту пожежної охорони округу, який також виконує функції реагування у надзвичайних ситуаціях, лише 10-15% жителів виконали розпорядження.

Читайте також: Шторм в Європі: літаючі дерева, перевернуті потяги

Повідомляється, що рятувальникам вдалося дістати з-під завалів десятки людей. Вони шукали потенційних жертв серед повалених дерев, скупчень автомобілів та залитих селевими потоками й уламками вулиць.

Наразі до рятувальної операції залучені спеціальні підрозділи із собаками та гелікоптери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-