У адміністрації Трампа висловилися на захист його психічного здоров’я

Провідні представники адміністрації президента США Дональда Трампа висловлюються на захист його психічного здоров'я після публікації скандальної книжки журналіста Майкла Волффа, що змальовує доволі нестабільний портрет президента.

Про це повідомляє ВВС Україна

Зокрема, керівник ЦРУ Майк Помпео, призначений Трампом минулого року, у інтерв'ю Fox News назвав описану в книзі нестачу компетенції у президента "абсурдом і чистою фантазією".

"Президент зацікавлений, він розуміє складні речі, він ставить нашій команді у ЦРУ справді складні запитання", — заявив Помпео, відкинувши закиди у тому, що Трампу буцімто не вистачає допитливості.

Тим часом президентський політичний радник Стівен Міллер у інтерв'ю CNN також підтримав Трампа, назвавши його "політичним генієм". Він назвав журналіста Майкла Волффа "сміттєвим автором сміттєвої книжки", а про колишнього радника президента Трампа Стіва Беннона, на якого у книзі посилається Вулфф, заявив, що той "не має зв'язку з реальністю".

Читайте також: Реакція на "Вогонь і лють": Трамп назвав себе "стабільним генієм"

Водночас поява Міллера на CNN закінчилася тим, що ведучий телеканалу Джейк Теппер обірвав політичного радника, назвавши його "догідливим".

Раніше на захист психічного здоров'я президента США став держсекретар Рекс Тіллерсон.

Книга журналіста Майкла Волффа "Вогонь і лють: у коридорах Білого дому Трампа", публікації якої намагалися не допустити адвокати чинного президента США, була написана на основі 200 інтерв'ю. У ній серед іншого наводяться інтерв'ю колишнього головного стратега Білого дому Стіва Беннона, який зробив безліч неприємних для Трампа заяв. Наприклад, він назвав "зрадою" зустріч між сином Трампа і групою росіян напередодні президентських виборів 2016 року, яку у рамках розслідування про можливе втручання Росії в американські вибори зараз вивчає спеціальний прокурор Роберт Мюллер.

У книзі Волффа наводяться сенсаційні заяви, зокрема про те, що команда Трампа була шокована і налякана, коли з'ясувалося, що він переміг; його дружина Меланія в ніч підрахунку голосів ридала - "і не від щастя"; Трамп був злий, що головні знаменитості проігнорували його інавгурацію; потрапивши в Білий дім, президент вирішив, що він його дратує і навіть трохи лякає; Іванка Трамп глузувала зі стилю зачіски батька і часто розповідала друзям, як він цього добивається.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала книгу "брудною таблоїдною вигадкою", наповненою брехливою і недостовірною інформацією, отриманою у людей, що не мають доступу до президента або впливу в Білому домі.

А представники Меланії Трамп підкреслили, що вона всіляко підтримувала висунення чоловіка в президенти.