США проаналізують військові зв’язки РФ з країнами Західних Балкан

Міністр оборони США, за погодженням з держсекретарем, має представити Конгресу доповідь про співпраці в галузі безпеки між Москвою та західнобалканськими країнами.

Про це повідомляє Balkan Insight

"У доповідь буде включена оцінка співпраці в галузі безпеки між кожною із західнобалканських країн - Боснією та Герцеговиною, Сербією, Косово та Македонією - і Російською Федерацією", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними веб-сайту Конгресу, в оцінку буде включений перелік "російських систем озброєння та іншої військової техніки та технології, вартість яких становить 1 мільйонів доларів або більше, які надаються або купуються кожною країною з 2012 року".

Крім того, туди ввійде опис участі кожної з сил безпеки країн Західних Балкан в підготовці та проведенні навчань з Росією з 2012 року та опис будь-яких угод із співробітництва в галузі безпеки, які кожна із західнобалканських країн уклала з Росією.

Повідомляється, що США також проаналізують інтелектуальну співпрацю між кожною із країн Західних Балкан та Росією.

Читайте також: Російським друкарням заборонили випускати листівки з критикою влади

Загальна мета доповіді полягає в тому, щоб США мали уявлення про те, як "співробітництво в галузі безпеки між кожною країною Західних Балкан та Російською Федерацією впливає на інтереси безпеки Сполучених Штатів, Організації Північноатлантичного договору (НАТО), країн Західних Балкан та кожної держави-члена НАТО, що межує із західнобалканською країною", - йдеться в документі.

Як пише видання, західні країни, в тому числі США, все більше стурбовані зростанням російського впливу на Балканах та Центральній Європі.