Російським друкарням заборонили випускати листівки з критикою влади

Російським друкарням заборонили випускати листівки з критикою влади

Документ
Укрінформ
МВС Росії почало розсилати по російських друкарнях попередження про заборону друкувати матеріали, що дискредитують владу і закликають до несанкціонованих акцій, в період підготовки і проведення виборів президента РФ.

Одне з таких повідомлень опублікував у Тwitter опозиційний політик Олексій Навальний.

"Вибори почалися. МВС розсилає такі вказівки по всіх друкарнях країни. Боронь Боже чогось зайвого надрукують", - пояснює Навальний.

Оприлюднений документ був відправлений з відділу економічної безпеки і протидії корупції УВС Західного адміністративного округу Москви. При появі запитів про друк такої продукції керівництва друкарні пропонується негайно повідомити про це правоохоронні органи.

Як повідомлялося, Олексій Навальний мав намір брати участь у виборах президента РФ як самовисуванець. Для цього були проведені 20 зборів ініціативних груп по всій країні, після чого документи для реєстрації опозиціонера були відправлені в Центрвиборчком РФ. 25 грудня ЦВК, розглянувши заявку Навального, відмовив йому в реєстрації кандидатом на виборах через наявну в нього судимості у справі "Кіровлісу".

Навальний оголосив про "страйк виборців", закликавши своїх прихильників агітувати проти участі в голосуванні і не визнавати його підсумки. Крім того, Навальний анонсував загальноросійську вуличну акцію протесту.

Читайте також: Навальному відмовили в реєстрації кандидатом у президенти РФ

В ЄС вже відзначили, що кримінальне обвинувачення проти Навального є політично вмотивованим.

Також у Євросоюзі заявили, що будуть готові оцінити виборчий процес в РФ, де волевиявлення пройде 18 березня 2018 року, ґрунтуючись на висновках ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-