У Каталонії стартують дострокові парламентські вибори

У Каталонії в четвер пройдуть дострокові вибори до парламенту. За 135 депутатських крісел ведуть боротьбу як прихильники єдиної Іспанії, так і її противники.  

У їх числі - коаліція «Разом за Каталонію» екс-глави уряду автономного співтовариства Карлеса Пучдемона, повідомляє ntv.ru.

Саме Пучдемон ініціював проведення референдуму про незалежність Каталонії. За вихід зі складу Іспанії проголосували більше як 90% учасників. Центральна влада законним рішення не визнала: розпустила парламент, ввела пряме правління з Мадрида, найактивніших прибічників незалежності посадили. А екс-глава уряду автономного співтовариства втік до Бельгії.

Проте брати участь у виборах йому дозволили. Свою кампанію Пучдемон веде з Брюсселя. Другою сепаратистською силою стане партія «Ліві республіканці» недавнього заступника Пучдемона Оріола Жункераса. Останній теж вів кампанію віддалено — Жункерас сидить у в'язниці.

Читайте також: У Брюсселі на марш вийшли тисячі каталонців

За даними опитувань, прихильники і противники незалежності можуть розраховувати на приблизно рівну кількість голосів, що не дозволить ні тим, ні іншим самостійно сформувати уряд.